Időpontfoglalás

Használati útmutató
Kattintson a tartalomjegyzékre, vagy annak elemeire a tartalom megtekintéséhez.

Tartalom

Ismertető

A program, egy interneten keresztül történő időpont foglalást tesz lehetővé különböző szolgáltatókhoz. Egy időpont lefoglalásához elegendő a kívánt adatokat megadni a belépéshez, majd kiválasztani a megfelelő időpontot.

Bejelentkezés

A programot a szolgáltató által kért adatok megadásával lehet használni. Belépéshez adja meg a kért adatokat (illusztráción: Név, Adóazonosító, E-mail cím), majd kattintson a „Belépés” gombra. Amennyiben a beírt adatok bármelyike formailag helytelen, a program a belépés ablak alján hibaüzenettel jelzi azt.

Bejelenkezés

Tevékenység választás

Bejelentkezést követően az oldal felső részén látható lesz a felkeresett szolgáltató neve, a szolgáltató fiókjának neve és címe, valamint a szolgáltató logója.

Menü

Ezek alatt található a szolgáltatónál intézhető tevékenységeket tartalmazó lenyíló menü rendszer, amelyben fő- és altevékenységekre vannak felosztva a szolgáltatónál intézhető ügyek. Tevékenység választásához először fő-, majd altevékenységet kell választani. Ha egy főtevékenységnek nincs altevékenysége, akkor elegendő a főtevékenységet kiválasztani.

Időpont foglalás

Tevékenység kiválasztása után megjelenik egy táblázat, amelynek oszlopaiban az adott hét napjai, soraiban pedig a lefoglalható időpontok láthatók.

Időpont foglalás

Az időpontokat jelölő cellák különböző színűek lehetnek, melyek más-más jelentéstartalommal bírnak. Fehér színű cella a lefoglalható, szabad időpontokat jelöli, szürke a már foglaltakat. Időpont lefoglalásához elegendő az egér mutatóját a kiválasztott cella fölé vinni, majd rákattintani. Ha az időpont lefoglalható, a cella színe az egér mutató alatt zöldre, ellenkező esetben pirosra vált.

A kiválasztott cellára kattintás után felugrik egy ablak, amelyben a program megerősítést kér a foglalásról. Ha az ablakban lévő időpont megfelelő, kattintson az „OK”, ellenkező esetben a „Mégse” gombra.

Foglalás megerősítés

Teendők sikeres foglalás esetén

Sikeres foglalás esetén megjelennek azok az információk (melyeket ajánlott felírni), amelyekre szükség lesz az ügyfélszolgálaton, a személyes megjelenés alkalmával. Ugyanis ahhoz, hogy a foglalt időpontban sorra kerüljön, be kell írni az ügyfélszolgálat sorszámosztó automatájába a kapott kódot, amiből tudni fogják, hogy Ön előre foglalt időpontra érkezett.

Foglalási adatok

Az oldalon látható adatok megkaphatók e-mailben is, ehhez elegendő az „E-mail küldése” gombra kattintani, ami után az oldal automatikusan elküldi az adatokat a belépéskor megadott e-mail címre.

Teendők, ha az időpont mégse megfelelő

Ha a foglalás óta eltelt idő alatt úgy alakult, hogy a foglalt időpont mégse megfelelő, lehetőség van a foglalás törlésére. Ehhez be kell jelentkezni a korábban ismertetett módon, amelyet követően az oldal fel fogja ajánlani a foglalás törlésének lehetőségét.

Foglalás törlése

Törléshez adja meg a korábban kapott foglalási kódot, majd kattintson a „Törlés” gombra.

Kijelentkezés

Foglalás befejeztével kattintson a jobb felső sarokban lévő „Kijelentkezés” feliratra.