Valutaárfolyam-kijelzők

A készülékek bankok, szállodák és egyéb valutaváltással foglalkozó helyek nélkülözhetetlen információs eszközei. Az árfolyamok kijelzése 5-8 számjeggyel történik. Készülhetnek elektronikus (világítódiódás) vagy mágnesceruzával átírható, billenőlapkás kijelzős változatban. 

Elektronikus árfolyam kijelzők: Az árfolyamtáblán az árfolyamok megjelenítése világítódiódás, hétszegmenses kijelzőkkel történik.
A valutaárfolyamok változtatása a kijelzőhöz kapcsolt helyi vagy távoli személyi számítógéppel történik. Kiviteltől függően a kijelzőn megjeleníthető az árfolyamok érvényességét jelző aktuális dátum, valamint a pontos idő is.

Az árfolyamok 1 vagy 100 valutaegységre vonatkozhatnak. A valutanemek kiírása gravírozott táblák segítségével történik, melyek színét a megrendelő választhatja ki. Egy tábla 2-4 oszlopból állhat és 8, 16 vagy 24 sort tartalmazhat. Az alkalmazott kijelzők: 13,5 vagy 34 mm magasságú, zöld vagy piros színű 7 szegmenses kijelzők.

 

 

 

 

Mágneses kijelzők:

Az árfolyamokat mágneses billenőlapkás kijelzők jelenítik meg. A számjegyeket kézzel, egy mágneses ceruza segítségével lehet átírni.

A kijelzőnek semmilyen elektromos része nincsen, így kiválóan használható akár kültéren is (nincs szüksége tápellátásra).  A tábla tetszőleges sor- és oszlopszámból állhat, a kijelzők színe sárga. 

 

 

 

 

 

LCD kijelzők: 


Az árfolyamok kijelzését (ipari) LCD TV végzi.
Az LCD-t vezérlő szoftver opcionálisan egyéb funkciókat is elláthat: sorszámkijelzés (ügyfélhívóval összekötve) vagy időzített reklámok futtatása.