Peronkijelzők

 A fő utasáramlási irányban pályaudvarokon, állomásokon a vágányok mellett a peronokon perontáblák vannak elhelyezve, az utazó közönség megfelelő tájékoztatására, a vonatok indulásáról, érkezéséről. A peron kijelzők fajtái: egy és kétoldalas, órával és óra nélkül, két és háromsoros kijelzésű. A peron kijelző felszerelési helyének függvényében kell kiválasztani a megfelelő típust.

 

A kijelző működési (környezeti) hőmérsékleti tartománya külsőtéren -30 oC +45 oC, míg Beltéren: +5 oC +40 oC között van. A grafikus kijelző felület biztosítja a teljes magyar ABC karakterkészletének megjelenítését (beleértve az ékezetes betűket is) különféle betűméretben és betűtípussal. A tábla 230 V/50 Hz, (165-264V AC) tápfeszültséget igényel. Vandalizmus által veszélyeztetett területeken illetve kültéren minden esetben a kijelzőket biztonsági üveggel szerelve szállítjuk. Az alkalmazott RGB LED-es technológia biztosítja, hogy a kijelzés még erős napfény esetén is jól olvasható. A kijelző burkolat színe tetszőleges, és az UV sugárzásának, valamint a korróziónak ellenálló felületvédelemmel rendelkezik.

A kijelzők előlapja nyitható, és nyitott valamint zárt helyzetben is stabilan rögzíthető.  A táblák a kinyitásukról, nyitva tartásukról és visszazárásukról a helyi vezérlőn keresztül státuszüzenetet küldenek a központi vezérlőnek. Külső parancsokat a vezérlő Ethernet felületen fogad, beállítható protokoll szerint.