Ablakátbeszélő készülékek

Az ablakátbeszélő készülék a pénztárfülkék, ügyfélkiszolgáló helyek olyan kisegítő eszköze, amelynek révén a zárt üvegfalon keresztül - az üvegfelület megbontása nélkül - biztosítható a felek közötti kommunikáció.

A készülék központi egységből, valamint pénztárosoldali és ügyféloldali hangszóró- és mikrofonegységből épül fel. A központi egység biztosítja a készülék különböző üzemmódjaiban a hangszórók vezérlését. A készüléken találhatók a kezelő szervek: üzemmód-beállító és hangerő-szabályozó. A központi egységhez lábkapcsoló is csatlakoztatható, melynek segítségével egyes üzemmódokban a pénztáros vezérelheti a beszélgetés irányát, vagy letilthatja az áthallást.

A központi egységhez - a pénztárfülke geometriájától vagy a megrendelő igényétől függően - különböző hangszóró- és mikrofonpár csatlakoztatható. Az ügyféloldalon leggyakoribb a rejtett vagy gégecsöves mikrofon és beépített, vagy dobozolt hangszórók használata. A pénztáros oldalán asztali vagy irányérzékeny mikrofont lehet használni, dobozolt vagy beépített hangszórókkal.

Különböző speciális felhasználásokhoz vandálbiztos, vagy elegáns, egyedi kivitelű mikrofon- és hangszóróegységgel is szállítható a rendszer. A központi egységen külön-külön szabályozható a külső és belső készülékek hangereje. 
A készülék beépítése a pénztárak kialakításának megfelelően egyedileg történik.